Menu
Winkelwagen

Kruiden

Kruiden zijn de smaakmakers in bijna ieder gerecht. Wanneer je zelf je kruiden kweekt, kun je altijd pakken wat je nodig hebt. 

Kruiden zijn bijna allemaal lichtkiemers, daarom is het belangrijk de zaden met wat fijne grond af te dekken. Voorkom dat ze na het zaaien uitdrogen door ze regelmatig, maar wel een beperkte hoeveelheid, water te geven. Bij strenge vorst kun je de gevoelige soorten eventueel afdekken met blad of stro. Heesterachtige kruiden kun je ieder voorjaar een beetje terugsnoeien. Als de kruiden enkele jaren op dezelfde plaats hebben gestaan is het verstandig ze te verplaatsen.Artikel Nr.: 1051891
AlsemMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Beperkt gebruik in alcoholische dranken en thee (schadelijke nevenwerkingen), voorts als extract in de natuurgeneeskunde.Productkenmerken  Staat bekend als 1 van de bitterst smakende k..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051892
AnijsHalf april tot eind mei op de plaats van bestemming. Bijvoorkeur in regeltjes zaaien. Anijszaad is heerlijk in brood engebak, alsmede in drankjes als punch en anijsmelk.Productkenmerken  Geeft decoratieve witte bloemenschermen  De aromatische zaden worden veelal gebruikt  Is een eenjarig kruidS..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051895
Basilicum - FijnbladigHalf mei tot juli in een kweekbakje en na ca. vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Het blad kan je vers gebruiken maar ook gedroogd; wel bewaren in een goed afgesloten blik of pot.Productkenmerken  Het blad kan vers en gedroogd worden gebruikt  Teelt kan ..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051897
Basilicum - GrootbladigHalf mei tot juli in een kweekbakje en na ca. vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Het blad kan je vers gebruiken maar ook gedroogd; wel bewaren in een goed afgesloten blik of pot.Productkenmerken  Kruid uit het Middellandse-Zeegebied  Blad kan vers en g..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 2123462
Potbasilicum - Donkergroene BascuroHalf mei tot juli in een kweekbakje en na ca. vier wekenuitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Bolvormige,fijnbladige basilicum, zeer geschikt om bijv. op de vensterbankin de keuken bij de hand te hebben.Productkenmerken  Een potbasilicum  Ideaal voor op ..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051899
Bieslook - PragerVanaf maart tot augustus buiten in regeltjes of in bloempotten. In de herfst enkele planten uit de tuin in een pot zetten, blad afknippen en binnenshuis laten groeien.Productkenmerken  Meerdere malen oogsten mogelijk  Geschikt voor vele gerechten  Groeit goed op alle grondsoortenSta..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051901
Bieslook - GroveVanaf maart tot augustus buiten in regeltjes. Na het zaaien het blad niet te vroeg en niet te diep afsnijden; te gebruiken in eiergerechten, salades en soepen.Productkenmerken  Forse winterharde plant  Dik pijlvormig blad  Blad heeft lekkere sterke uiensmaakStandplaatsToepassing in p..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051900
KnoflookbieslookVanaf maart tot augustus buiten in regeltjes of in bloempotten. Om de bladgroei in het tweede en volgende jaren te bevorderen, moeten de bloemstengels worden verwijderd.Productkenmerken  Een bieslook met kenmerkende knoflooksmaak  Een meerjarig gewas  Geschikt voor vele gerechtenStan..
€ 1,33
Excl. BTW:€ 1,22
Artikel Nr.: 1051902
BonenkruidVanaf half maart tot eind mei op regeltjes; in de regel eventueel iets uitdunnen. Lekker bij diverse peulvruchten zoals tuinbonen en bij diverse gerechten; ook als thee tegen hoesten.Productkenmerken  Kan vers en gedroogd worden gebruikt  Heerlijk bij bonen gerechten  Wordt veel gebruikt i..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051903
Bonenkruid - OverblijvendVanaf half maart tot eind juni op regeltjes; eventueel in de regel iets uitdunnen. Lekker bij diverse peulvruchten zoals tuinbonen en bij diverse andere gerechten; ook als thee tegen hoesten.Productkenmerken  Bonenkruid is een vaste plant  De jonge blaadjes en toppen worden ..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051904
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. In stoofpotten, vleesbouillon, wild, kool en vette spijzen. Als thee kan het helpen tegen nervositeit en maagkrampen.ProductkenmerkenWordt veel gebruikt in stoofpottenAls thee kan het helpe..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051905
CitroenmelisseMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Natuurgeneesmiddel (melissethee), dat vanwege de citroensmaak in tal van vis- en wildgerechten kan worden gebruikt.Productkenmerken  Een heerlijk naar citroen geurend, meerjar..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051906
DilleHalf april tot juli buiten op regeltjes of in bloempotten; niet te dicht zaaien, anders iets uitdunnen. Zowel vers als gedroogd blad bij alle visgerechten en sauzen. Als thee tegen slapeloosheid.Productkenmerken  Ranke planten bloeien prachtig met gele bloemenschermen  Lekker in salades en sauz..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051907
Russische DragonMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Gebruik: vers of gedroogd bij vis, gevogelte, soep en bij de inmaak van augurken; probeer eens vis met veel dragon in folie te grillen.Productkenmerken  Kan zowel vers als g..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051908
Russische DragonMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Gebruik: vers of gedroogd bij vis, gevogelte, soep en bij de inmaak van augurken; probeer eens vis met veel dragon in folie te grillen.Productkenmerken  Kan zowel vers als g..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051909
EngelwortelIn januari-februari buiten op een zaaibed; omstreeks mei één keer verspenen en vervolgens in de herfst uitplanten. Gebruik: blad en stengel als ingrediënt bij gebak en de wortel bij kruidenbitter; als extract in de natuurgeneeskunde.Productkenmerken  Blad en stengel te gebruiken  Wortel a..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051912
HysopApril-juni op zaaibed in de vollegrond en na verspenen uitplanten of direct in regels zaaien en uitdunnen. Gebruik: de blaadjes en stengeldelen bij de bereiding van kalfsvlees, eiersalades en kruidenboter; als thee tegen hoest.Productkenmerken  Wordt als thee tegen hoest ingenomen  Smaakmaker b..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051913
Groot KaasjeskruidApril tot juli op zaaibed of in regeltjes; iets uitdunnen of verspenen, nadien buiten of in bloempotten uitplanten. Vers blad en jonge scheuten in salades. Als thee (getrokken van blad en bloemen) tegen keelontsteking.Productkenmerken  Als thee te gebruiken tegen keelontsteking  Ge..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051914
KamilleVanaf half maart tot begin juni op regeltjes; in de regel eventueel iets uitdunnen. Kamillethee wordt gemaakt van gedroogde, half geopende bloemknoppen en werkt tegen slapeloosheid en maagkrampen.Productkenmerken  Wordt veelal medicinaal gebruikt  Heeft een zuivere en koortswerende werking  K..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051915
Kervel gewoneVanaf maart tot september in de vollegrond; breedwerpig of in regels. Kervel kan meermalen per jaar worden gezaaid en is zeer geschikt om in te vriezen.Productkenmerken  Een kruid waarvan u regelmatig blad kunt plukken  Kervel is lekker in meerdere gerechten  Mooi, fijnbladig gewas van ..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051916
KomkommerkruidMaart tot juni buiten op regeltjes; niet te dicht zaaien, anders uitdunnen op 20 cm. Gebruik: vers blad in komkommer- en aardappelsalades alsmede visgerechten; als extract in de natuurgeneeskunde.Productkenmerken  De mooie blauwe bloemen zijn geschikt voor garnering  Vers blad is gesch..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051917
KomijnVanaf half maart tot begin juni in regeltjes en in de regel eventueel iets uitdunnen. Wordt veel gebruikt in Indische en Arabische gerechten, alsmede in kaas. Komijn zuivert en wekt de eetlust op.Productkenmerken  Komijn is zuiverend en wekt de eetlust op.  Wordt veel verwerkt in de Indische e..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051918
BladkorianderApril tot juni buiten op regeltjes; niet te dicht zaaien, anders iets uitdunnen! Gebruik: vers blad voor salades en oosterse gerechten; de zaden bij paling, brood, lamsvlees, pasteien en kerstgebak.Productkenmerken  Is een eenjarig cultuurgewas  Van dit kruid wordt zowel zaad en blad ge..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051919
KruizemuntMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Verse blaadjes zijn heerlijk bij vleesgerechten en sauzen. Gedroogde blaadjes voor muntthee.Productkenmerken  Gebruik de bladeren voor een verse muntthee  Geschikt voor vleesgerec..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051920
Lavas of MaggikruidMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Gebruik: vers of gedroogd blad in soep en stoofpotten en bij vlees en sauzen; als extract in de natuurgeneeskunde.Productkenmerken  Het blad van deze lavas smaakt naar Ma..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051921
Echte LavendelApril tot juni in een kweekbakje en na ca. 8 weken in een bak planten of buiten op een zonnige plaats. Droog in een zakje in de linnenkast. Als thee o.a. tegen hoest. Vers blad bij (vis) gerechten.Productkenmerken  Prachtig bloeiende, geurende struikachtige planten  Een meerjarig kruid..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051922
LievevrouwebedstroZaai in het late najaar of vroege voorjaar direct op een schaduwrijke plaats;toedekken met bladeren. Gebruik: bij de bereiding van bowl (de duitse Mai-Trank) en in de natuurgeneeskunde als een thee voor o.a. maagkrampen.Productkenmerken  Wordt als thee ingenomen tegen maagkrampen  ..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051923
MajoraanVanaf half maart tot begin juni in regeltjes; na de opkomst de plantjes in de regel iets uitdunnen. Om te conserveren (drogen of invriezen) vóór de bloei snijden. Het aroma is dan het sterkst!Productkenmerken  Majoraan wordt ook wel Marjolein genoemd  Een echte Mediteraanse aanbidder met bij..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051924
Wilde Marjolein - OreganoMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Oud natuurgeneesmiddel (o.a. als thee), dat vanwege de pikante smaak in tal van Zuid-Europese gerechten kan worden gebruikt.Productkenmerken  Een meerjarig kruid  H..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051926
Gele MosterdVanaf half maart tot begin juni in regeltjes en in de regel eventueel iets uitdunnen. Gebruik: De jonge blaadjes in salades, de hele zaden voor de inmaak, gemalen zaden bij vlees- en visgerechten, sauzen.Productkenmerken  Gebruik de jonge blaadjes in salades  Hele zaden worden gebruikt v..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051927
PepermuntMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Verse blaadjes zijn heerlijk bij vleesgerechten en sauzen. Gedroogde blaadjes voor een muntthee.Productkenmerken  Een overblijvende muntsoort met pepermuntsmaak  De smaak is verruk..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051930
PimpernelApril-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Gebruik: bijna zo veelzijdig als peterselie: bij eiergerechten, vis, salades, soep, sauzen, vlees en gevogelte.Productkenmerken  Veelzijdig in diverse gerechten te gebruiken  Overblijvende kruiden plantStandplaat..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051931
RozemarijnMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. ‘s Winters tegen de vorst beschermen of, als potplant, binnenshuis overwinteren.Productkenmerken  Stengels en blaadjes worden gebruikt bij vlees-en visgerechten  Planten kunnen 1 ..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051932
SalieMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Oud natuurgeneesmiddel (salie-melk) tegen ontstekingen en stress; in de keuken o.a. bij vlees- en visgerechten, ook in kruidenboter.Productkenmerken  De planten bloeien schitterend bla..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051934
Sint-JanskruidApril-juni op zaaibed in de vollegrond en na verspenen uitplanten of direct in regels zaaien en uitdunnen. Als thee wordt het een antidepressieve werking toegeschreven, als extract zou het een ontstekingsremmende werking hebben.Productkenmerken  Als thee wordt er een anti depressieve w..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 2815542
Stevia - SuikerplantjeVanaf februari in een zaaibakje bij 20°C of later buiten onder glas; na verspenen, vanaf medio mei verplanten. Is afkomstig uit Zuid-Amerika, waar de oorspronkelijke bevolking dit al eeuwenlang gebruikte als natuurlijke zoetstof voor bijv. thee.Productkenmerken  Is een meerjari..
€ 3,37
Excl. BTW:€ 3,10
Artikel Nr.: 1051938
WintertijmMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Natuurgeneesmiddel (tijmsiroop en als thee), dat zowel vers als gedroogd o.a. wordt gebruikt bij vleesgerechten, sauzen en salades.Productkenmerken  Een meerjarig kruid  Tijm is o..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051939
Echte ValeriaanApril-mei buiten op een zaaibed; in juni een keer verspenen en in de herfst op de bestemde plaats uitplanten. Gebruik: de wortel voor de bereiding van extracten in de natuurgeneeskunde. Bekend is de werking tegen nervositeit.Productkenmerken  Bekend van de werking tegen nervositeit  G..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051940
Het blad van de Venkel wordt gebruikt in rauwkost en soep, de zaden o.a. voor thee. In het eerste jaar treedt wel bloei op, maar meestal te laat om nog rijp zaad te leveren. In het tweede jaar verschijnen in de loop van oktober en deels november rijpe zaden.Venkel is een meerjarig kruid, hoogte tijd..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051941
WaterkersHalf april tot juli buiten op een vochtig zaaibed; één keer verspenen en daarna uitplanten op een schaduwrijke, vochtige plaats. Gebruik: vers blad geeft een pittige smaak aan salades en kwark alsmede bij vlees. Jong blad schijnt de stofwisseling te bevorderen.Productkenmerken  Een vaste pl..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051942
WijnruitMaart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Gebruik: ’t jonge blad in kleine hoeveelheden bij wild, ragout, sauzen, alsmede beperkt gebruik in alcoholische dranken (grappa).Productkenmerken  Gebruik het jonge blad in kleine h..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Artikel Nr.: 1051943
ZuringVanaf maart tot juli op regeltjes; in de regel eventueel iets uitdunnen. Bereiden als spinazie, o.a. bij visgerechten; het werkt bloedzuiverend en tegen maag- en darmstoornissen.Productkenmerken  Vaste planten welke jarenlang kunnen staan  Planten kunnen 150 cm hoog worden  Geschikt voor volle..
€ 1,66
Excl. BTW:€ 1,53
Weergeven 1 t/m 42 van in totaal 42
Cookie & Privacy melding

Wij gebruiken Cookies voor een goede werking van de website. Bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met onze privacy regels en accepteert u de cookies.