Menu
Winkelwagen

Handspuiten / rugspuiten

Welke rugspuit kopen?

De keuze van de juiste rugspuit kan erg lastig zijn door de vele opties die beschikbaar zijn op de markt. Een rugspuit is onmisbaar gereedschap voor verschillende activiteiten zoals; landbouw, tuinieren en voor toepassingen zoals ongediertebestrijding. Hieronder staan enkele belangrijke factoren voor u om te overwegen bij het kopen van een rugspuit.

Membraanpomp-aangedreven

De Membraanpomp-aangedreven rugspuiten zijn handmatige rugspuiten die ideaal zijn voor middelgrote tuinen en diverse toepassingen. Ze zijn betaalbaar en vereisen geen stroombron, maar langdurig gebruik kan vermoeiend zijn.

Accu-aangedreven rugspuiten

De accu-aangedreven rugspuiten bieden meer gemak en zijn geschikt voor middelgrote oppervlakten. Ze zijn gemiddeld duurder dan membraanpomp-aangedreven rugspuiten, maar vereisen minder fysieke inspanning.

Motor-aangedreven rugspuiten

De motor-aangedreven rugspuiten zijn geschikt voor grote oppervlakten en professioneel gebruik. Ze zijn de krachtigste en efficiëntste optie, maar ook de duurste en zwaarste optie. Lees verder >

Subcategorieeën

Artikel Nr.: 119845
Plantenspuit of handspuit. Perfect voor gebruik binnenshuisVerstelbare spuitmond van straal tot nevelDoorzichtige fles met schaalverdelingInhoud 0,5 liter..
€ 4,45
Excl. BTW:€ 3,68
Artikel Nr.: 126095
Plantenspuit of handspuit. Perfect voor gebruik binnenshuisVerstelbare spuitmond van straal tot nevelDoorzichtige fles met schaalverdelingInhoud 1 liter..
€ 6,87
Excl. BTW:€ 5,68
Artikel Nr.: 5541029
Fijnsproeier MercurySuper 360°  0,5-literHet onderscheidende kenmerk van deze spuit is het 360°-systeem om in elke positie te kunnen spuiten, zelfs ondersteboven.Dubbelwerkende precisiepomp: 1 x pompen = 2 x sproeien.Traploos verstelbare sproeimond.Ergonomisch gevormde pistoolgreep.Transparante scha..
€ 7,01
Excl. BTW:€ 5,79
Artikel Nr.: 4345183
Het onderscheidende kenmerk van deze spuit is het 360°-systeem om in elke positie te kunnen spuiten, zelfs ondersteboven.Dubbelwerkende precisiepomp: 1 x pompen = 2 x sproeien.Traploos verstelbare sproeimond.Ergonomisch gevormde pistoolgreep.Transparante schaal op de tank voor niveauregeling.Solide ..
€ 7,46
Excl. BTW:€ 6,17
Artikel Nr.: 119753
De drukspuit prima 5 van gloria is heel praktisch en veelzijdig. De kunstof tank heeft een vulinhoud van 5 liter en een max. werkdruk van 3 bar. De spuit is voorzien van een stevige knijpkraan, een drukmeter met veiligheids- en afblaasventiel, een vultrechter, een messing spuitstok met verstelbare s..
€ 31,49
Excl. BTW:€ 26,03
Artikel Nr.: 11066889
P202 Classic - 2 liter? Inhoud reservoir 2 liter - zuigerpomp.? Grote vulopening, metalen pomphendel en overdrukventiel.? Regelbare universele spuitkop.? Pompkop met uitsparing voor kaartje met informatie over de sproeivloeistof in het reservoir.? Maximale druk tot 3 bar.? Leeggewicht 0,50 kg...
€ 19,06
Excl. BTW:€ 15,75
Artikel Nr.: 11039011
    Druksproeier P256 Comfort Pro – 5 liter.    Inhoud reservoir 5 liter.    Grote vulopening.    Duidelijk zichtbare vulstand van de sproeivloeistof.    Grote zuigerpomp.    Maximale sproeidruk 3 bar.    Veiligheidsoverdrukventiel zorgt voor automatisch afvoeren van extra druk bij een te grote druk..
€ 64,21
Excl. BTW:€ 53,07
Artikel Nr.: 11039013
    Druksproeier P257 Comfort Pro – 7 liter.    Inhoud reservoir 7 liter.    Grote vulopening.    Duidelijk zichtbare vulstand van de sproeivloeistof.    Grote zuigerpomp.    Maximale sproeidruk 3 bar.    Veiligheidsoverdrukventiel zorgt voor automatisch afvoeren van extra druk bij een te grote druk..
€ 85,19
Excl. BTW:€ 70,41
Artikel Nr.: 19203
Universele comfort sproeier voor handig en efficient verspreiden van vloeistoffen. Inzetbaar voor bescherming, schoonmaken en onderhoud. Instelbare drukregelaar. Comfortabele en robuuste snelsluitgreep. Maximaal draagcomfort. Manometer optioneel verkrijgbaar. Er is een uitgebreid programma accessoir..
€ 136,46
Excl. BTW:€ 112,78
Artikel Nr.: 42527
Professionele rugspuit met 15 liter inhoud. Lichtgewicht plantenspuit met indrukwekkend sproeivermogen en minimaal onderhoud. Ergonomisch reservoir van UV bestendige kwaliteitskunststof.  Comfortabele en robuuste snelsluitgreep. Twee sproeikoppen. Flexibele sproeilans met lange slang en klem. Grote ..
€ 146,49
Excl. BTW:€ 121,07
Artikel Nr.: 19202
Professionele rugspuit met 15 liter inhoud. Lichtgewicht plantenspuit met indrukwekkend sproeivermogen en minimaal onderhoud. Ergonomisch reservoir van UV bestendige kwaliteitskunststof. Met drukregelaar. Comfortabele en robuuste snelsluitgreep. Twee sproeikoppen. Flexibele sproeilans met lange slan..
€ 165,55
Excl. BTW:€ 136,82
Artikel Nr.: 44367
Fluisterzacht en zonder uitlaatgassen ! Met hun krachtige, elektrische aandrijving zijn de op de rug gedragen accu sproeiers van Solo de juiste keuze wanneer gewassen op grotere te behandelen oppervlakten moeten worden verzorgd in gesloten ruimtes, zoals serres of kassen. Met een druk op de aan/uit-..
€ 165,00
Excl. BTW:€ 136,36
Artikel Nr.: 45015
Met hun krachtige, elektrische aandrijving zijn de op de rug gedragen accu sproeiers van Solo de juiste keuze wanneer gewassen op grotere te behandelen oppervlakten moeten worden verzorgd in gesloten ruimtes, zoals serres of kassen. Met een druk op de aan/uit-schakelaar wordt de pomp alleen opgemerk..
€ 385,00
Excl. BTW:€ 318,18
Artikel Nr.: 7594267
Unieke ruggedragen accu-spuit. Geruisloos. Emissieloos. Ideale sproeier voor gebruik in kassen en gesloten ruimten, maar ook buiten. Grote armradius dankzij 500 mm sproeilans en 1500 mm lange slang. Robuust handventiel met manometer. Twee standen tuimelschakelaar voor debietinstelling. UV bestendig ..
€ 622,50
Excl. BTW:€ 514,46
Artikel Nr.: 9380377
Indrukwekkend sproeivermogen, gering gewicht, robuust en een eenvoudige bediening. De hypermoderne motorentechnologie van Solo zorgt daarbij voor een laag brandstofverbruik, minder uitlaatgassen en verlengde prestaties – onder extreme temperatuuromstandigheden. Deze sproeiapparaten kunnen niet allee..
€ 580,00
Excl. BTW:€ 479,34
Artikel Nr.: 10151100
    Inhoud reservoir 14 liter.    Groot reservoir uit UV-bestendig kunststof met grote vulopening.    Duidelijk zichtbare vulstand van de sproeivloeistof.    Moderne, emissiearme Solo 2-takt benzine motor met speciale coating van de cilinder voor een lange levensduur.    Vermogen 66,5 cc – 2,1 kW – ..
€ 635,00
Excl. BTW:€ 524,79
Artikel Nr.: 21250
Professionele ruggedragen hogedruksproeier met moderne Honda 4 takt benzinemotor. De door een krachtige motor aangedreven zuigerpomp met dubbele slag levert bij 30 bar een debiet tot 2,4 liter. Dankzij regelbare werkdruk is een fijne verstuiving tot op grote hoogte mogelijk. Voorzien van een robuust..
€ 860,00
Excl. BTW:€ 710,74
Weergeven 1 t/m 17 van in totaal 17Capaciteit van de tank

De capaciteiten van de verschillende rugspuiten in de webshop varieert van 10 tot 20 liter. Voor een tuin aan de kleine kant is een tank van 10 liter voldoende. Voor grotere oppervlakten of professioneel gebruik is een rugspuit met een grotere tank van 15 tot 20 liter aan te raden.

Comfort en gebruiksgemak

Bij een goede rugspuit is comfort ook erg belangrijk, de rugspuit moet comfortabel zijn om te dragen en te gebruiken. Om hier een goede inschatting van te maken kunt u letten op de volgende kenmerken:

Ergonomische draagriemen

Deze verdelen het gewicht gelijkmatig over de schouders en rug.

Verstelbare sproeistok

Voor precisie en gemak bij het sproeien.

Gebruiksvriendelijke pompmechanismen

Voor handmatige rugspuiten is een efficiënte en gebruiksvriendelijke pomp essentieel. 

De modellen van het merk: Solo, beschikken over al deze kenmerken dus met Solo hoeft u zich hier geen zorgen om te maken!


Het antwoord op welke rugspuit kopen...

Het antwoord is simpelweg de criteria hierboven afwegen voor uw specifieke behoeften en dan is de keus makkelijk gemaakt!


Rugspuit, Drukspuit of Handspuit kopen?

Een juiste keuze maken van spuitgereedschap voor tuinonderhoud, gewasbescherming of andere toepassingen kan lastig zijn, daarom is het belangrijk om de verschillen tussen een rugspuit, drukspuit en handspuit te begrijpen. Elk type spuitgereedschap heeft voor- en nadelen, deze zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van het gebied waar u van plan bent het gereedschap te gebruiken.


Rugspuit

Rugspuiten bieden gemak en zijn efficiëntie door de grote tankinhoud en gebruiksvriendelijk ontwerp met verstelbare draagriemen. Met de rugspuit om kunt u gemakkelijk vloeistof verspreiden over een groot oppervlak zonder de spuit voortdurend op te tillen en te verplaatsen, dit maakt tuinieren, werken op het land en andere werkzaamheden waarvoor u spuitgereedschap gebruikt een stuk comfortabeler.

Voordelen

 • Grote tankcapaciteit (10 tot 20 liter)
 • Geschikt voor langdurig gebruik
 • Handen vrij tijdens het sproeien

Nadelen

 • Zwaarder en minder compact
 • Hogere prijsklasse

Drukspuit

Een drukspuit is een draagbare spuit die werkt door het opbouwen van druk in de tank, meestal met een handpomp. Dit type is geschikt voor middelgrote tuinen en diverse huishoudelijke taken.

Voordelen

 • Gemiddelde tankcapaciteit (5 tot 10 liter)
 • Relatief gemakkelijk te dragen en te gebruiken
 • Kan met één hand worden bediend

Nadelen

 • Vereist regelmatig pompen om de druk op te bouwen
 • Niet geschikt voor zeer grote oppervlakten

Handspuit

Een handspuit is de kleinste en meest compacte optie, ideaal voor kleine tuinen, bloembedden en kamerplanten. Deze worden met de hand bediend en hebben een beperkte capaciteit.

Voordelen

 • Zeer licht en draagbaar
 • Goedkoop en eenvoudig in gebruik
 • Erg nauwkeurig

Nadelen

 • Kleine tankcapaciteit (1 tot 2 liter)
 • Niet geschikt voor grote en middelgrote oppervlakken of langdurig gebruik

Conclusie

De keuze tussen een rugspuit, drukspuit en handspuit hangt af van de grootte van de oppervlakte waarvoor het gebruikt moet worden. Voor grote oppervlaktes en langdurig gebruik is de rugspuit de beste keuze. Voor middelgrote oppervlaktes is een drukspuit de juiste keuze. Voor kleine oppervlaktes en precisie is de handspuit de ideale keuze. Door uw benodigdheden en de specifieke kenmerken van elke spuit te overwegen, kunt u het meest geschikte spuitgereedschap voor u kiezen.


Rugspuit met accu

Een rugspuit met accu biedt een efficiënte en comfortabele oplossing voor het besproeien van grote tuinen, grote stukken landbouwgrond, professionele landschapsprojecten en andere grote oppervlaktes. De accu-aangedreven rugspuiten zijn een combinatie van het gemak van een traditionele rugspuit en de kracht en duurzaamheid van een oplaadbare accu, wat een aantal belangrijke voordelen met zich mee brengt.


Voordelen van een rugspuit met accu

Gebruiksgemak

Met de accu-aangedreven rugspuit is handmatig pompen niet meer nodig, wat het werk aanzienlijk minder vermoeiend maakt, vooral bij langdurig gebruik.

Consistente druk

Een rugspuit met accu levert een constante en gelijkmatige sproeidruk, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het sproeimiddel en betere resultaten.

Tijdsbesparing

Dankzij de automatische pomp kunnen grotere oppervlaktes sneller en efficiënter worden besproeid.

Comfort

De accu-aangedreven rugspuiten zijn vaak ontworpen met gebruiksvriendelijke draagriemen en een uitgebalanceerde gewichtsverdeling, dit maakt de rugspuit tijdens gebruik een stuk comfortabeler.

Belangrijke overwegingen

Bij de aanschaf van een rugspuit met accu zijn er enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden:

Batterijduur

Controleer de specificaties van de batterijduur om er zeker van te zijn dat deze lang genoeg is voor uw behoeften.

Tankcapaciteit

Kies een tankcapaciteit die past bij de grootte van het gebied waar u de rugspuit gaat gebruiken.

Prijs

Accu-aangedreven rugspuiten zijn over het algemeen duurder dan de handmatige rugspuiten, maar de investering is het waard vanwege het gebruiksgemak en de efficiëntie.

De belangrijke overwegingen bij het aankopen van een accu-aangedreven rugspuit die hierboven beschreven staan, kunt u vinden op de individuele productpagina’s.

Dit zijn de accu-aangedreven rugspuiten uit ons assortiment :

Solo accu rugspuit 44101 (16 ltr.)
Solo accu rugspuit 442 (16 ltr.)
Solo accu rugspuit 416 (20 ltr.)


Conclusie

Een rugspuit met accu is een goede keuze voor iedereen die grote oppervlaktes moet besproeien. Het biedt gemak, consistentie en comfort, dit maakt het een goede investering voor zowel hobbytuiniers als professionals.


Hoe werkt een rugspuit?

Een rugspuit is een handig en efficiënt gereedschap voor het besproeien van gewassen, het aanbrengen van pesticiden of het verspreiden van vloeibare meststoffen. Het apparaat is ontworpen om op de rug gedragen te worden, waardoor u de spuit niet constant hoeft te verplaatsen om overal bij te kunnen.


Onderdelen van een rugspuit

Een rugspuit bestaat uit de volgende onderdelen:

Tank

De container waarin de vloeistof wordt opgeslagen, meestal met een capaciteit van 10 tot 20 liter.

Pompmechanisme

Dit kan handmatig, batterij-aangedreven of motor-aangedreven zijn en zorgt voor de druk die nodig is om de vloeistof te sproeien.

Sproeistok (lans)

Een lange buis met een spuitmond aan het uiteinde, waarmee u de vloeistof gericht kunt aanbrengen.

Draagriemen

Ergonomische riemen om de rugspuit comfortabel op uw rug te kunnen dragen.

Drukregelaar

Een systeem om de druk van de vloeistof te regelen en aan te passen.

De exacte werking van een rugspuit

Vullen van de Tank

Vul de tank met de gewenste vloeistof, zoals water, pesticiden of meststoffen. Zorg ervoor dat de vloeistof goed gemengd is.

Opbouwen van Druk

Bij handmatige rugspuiten wordt de druk opgebouwd door een hendel te pompen, die meestal aan de zijkant van de tank is bevestigd. Bij batterij- of motor-aangedreven modellen zorgt een pompmechanisme voor automatische drukopbouw.

Sproeien

Zodra er voldoende druk is opgebouwd, kunt u de sproeistok richten op het gewenste gebied en de vloeistof vrijgeven door een hendel of trekker in te drukken. De druk zorgt ervoor dat de vloeistof door de sproeistok wordt gepompt en via de spuitmond wordt verspreid.

Aanpassen van de Druk

De gebruiker kan de druk regelen om de sproeikracht en de hoeveelheid vloeistof die wordt verspreid aan te passen. Dit is vooral nuttig voor nauwkeurige toepassingen of bij het werken met verschillende soorten vloeistoffen.

De onderhoud van een rugspuit

Regelmatig onderhoud van de rugspuit is essentieel voor een lange levensduur en optimale prestaties. Dit omvat het schoonmaken van de tank, sproeistok en spuitmond na elk gebruik, het controleren van de afdichtingen en slangen op slijtage en het periodiek vervangen van filters.

Cookie & Privacy melding

Wij gebruiken Cookies voor een goede werking van de website. Bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met onze privacy regels en accepteert u de cookies.