Menu
Winkelwagen

Kruiden

Kruiden zijn de smaakmakers in bijna ieder gerecht. Wanneer je zelf je kruiden kweekt, kun je altijd pakken wat je nodig hebt. 

Kruiden zijn bijna allemaal lichtkiemers, daarom is het belangrijk de zaden met wat fijne grond af te dekken. Voorkom dat ze na het zaaien uitdrogen door ze regelmatig, maar wel een beperkte hoeveelheid, water te geven. Bij strenge vorst kun je de gevoelige soorten eventueel afdekken met blad of stro. Heesterachtige kruiden kun je ieder voorjaar een beetje terugsnoeien. Als de kruiden enkele jaren op dezelfde plaats hebben gestaan is het verstandig ze te verplaatsen.Artikel Nr.: 1051891
Sterk kruid, verwant aan de in het wild voorkomende bijvoet (Artemisia vulgaris). Alsem is grijzer van kleur en sterker van smaak.Meerjarig, alsem krijgt een hoogte bij de bloei tot 150 cm. Zaaien april tot juni. Enkele planten zijn meestal wel voldoende. Plantafstand 50 x 50 cm. Remt de groei van n..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051892
Anijs wordt als aromatiserend kruid gebruikt in verschillende gerechten, daarnaast staat het bekend als een kruid met een medicinale werking.De zaaiafstand bij direct zaaien is 30 x 10 cm. Uitzaaien in maart of april...
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051895
Half mei tot juli in een kweekbakje en na ca. vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Het blad kan je vers gebruiken maar ook gedroogd; wel bewaren in een goed afgesloten blik of pot.ProductkenmerkenHet blad kan vers en gedroogd worden gebruiktTeelt kan zowel binnen- en buitenshu..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051897
Basilicum Genoveser heeft groen blad en weinig schotgevoelig. Sterk geurend kruid met middelgrote bladeren. Houdt van warmte. Telen op zonnig, beschut plekje of onder glas. Ideale variëteit voor pesto.Blaadjes plukken voor vers gebruik en om te drogen. Geschikt voor teelt in potten. Eenjarig, laagbl..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 2123462
Potbasilicum - Donkergroene BascuroHalf mei tot juli in een kweekbakje en na ca. vier wekenuitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Bolvormige,fijnbladige basilicum, zeer geschikt om bijv. op de vensterbankin de keuken bij de hand te hebben...
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051899
Bieslook Fijn is een veel gebruikt kruid in rauwkost en diverse gerechten. Het tweede jaar gaan de plantjes zich sterk uitbreiden. Groeit steeds weer uit als er van wordt gesneden. Geschikt voor teelt in potten.Meerjarige bieslook wordt ongeveer 20 cm hoog. Zaaien vanaf maart en later uitdunnen of u..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051901
Bieslook Fijn is een veel gebruikt kruid in rauwkost en diverse gerechten. Het tweede jaar gaan de plantjes zich sterk uitbreiden. Groeit steeds weer uit als er van wordt gesneden. Geschikt voor teelt in potten.Meerjarige bieslook wordt ongeveer 20 cm hoog. Zaaien vanaf maart en later uitdunnen of u..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051900
Vanaf maart tot augustus buiten in regeltjes of in bloempotten. Om de bladgroei in het tweede en volgende jaren te bevorderen, moeten de bloemstengels worden verwijderd.ProductkenmerkenEen bieslook met kenmerkende knoflooksmaakSmaakt naar gewone bieslook met een knoflooksmaakWordt ook wel knoflookbi..
€ 1,04
Excl. BTW:€ 0,96
Artikel Nr.: 1051902
Bonenkruid is een eenjarig laagblijvend struikvormig gewas. De blaadjes en jonge scheuten worden geoogst tegen de bloei en vers of gedroogd meegekookt met diverse bonen. Deze zijn dan beter verteerbaar.Zaaien april tot juni op rijtjes, afstand 20 ? 30 cm. Hoogte 40 cm. Geschikt om te drogen...
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051903
Vanaf half maart tot eind mei op regeltjes; eventueel in de regel iets uitdunnen. Lekker bij diverse peulvruchten zoals tuinbonen en bij diverse andere gerechten; ook als thee tegen hoesten.ProductkenmerkenBonenkruid is een vaste plantDe jonge blaadjes en toppen worden gebruikt bij tal van gerechten..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051904
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. In stoofpotten, vleesbouillon, wild, kool en vette spijzen. Als thee kan het helpen tegen nervositeit en maagkrampen.ProductkenmerkenWordt veel gebruikt in stoofpottenAls thee kan het helpe..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051905
Citroenmelisse is een winterhard kruid, waarvan de naar citroen geurende blaadjes veel voor thee worden gebruikt. In het tweede jaar beginnen de planten zich sterk te ontwikkelen. Om te drogen, de bladeren vóór de bloei afsnijden.Hoogte tijdens de bloei tot 60 cm. Zaaien in mei op zaaibed en in sept..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051906
Hoogte ongeveer 100 cm. Zaaien in april op rijen, afstand 30 cm. De bloei is vanaf begin juli, het zaad is rijp in september. Verspreid gezaaid in de tuin, bijv. tussen tuinbonen, beperkt het de overlast van bladluizen.Dille is een eenjarig kruid en heeft blauwgroen, draadvormig blad. Vers dillegroe..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051917
Vanaf half maart tot begin juni in regeltjes en in de regel eventueel iets uitdunnen. Wordt veel gebruikt in Indische en Arabische gerechten, alsmede in kaas. Komijn zuivert en wekt de eetlust op.ProductkenmerkenKomijn is zuiverend en wekt de eetlust op.Wordt veel verwerkt in de Indische en Arabisch..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051907
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Gebruik: vers of gedroogd bij vis, gevogelte, soep en bij de inmaak van augurken; probeer eens vis met veel dragon in folie te grillen.ProductkenmerkenKan zowel vers als gedroogd worden geb..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051908
April-juni op zaaibed in de vollegrond en na verspenen uitplanten of direct in regels zaaien en uitdunnen. Men oogst de planten tijdens de bloei, waarna ze in de schaduw worden gedroogd. Niet te diep afsnijden.ProductkenmerkenOverblijvende plantIn de schaduw laten drogenDe naam is een afleiding van ..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051909
In januari-februari buiten op een zaaibed; omstreeks mei één keer verspenen en vervolgens in de herfst uitplanten. Gebruik: blad en stengel als ingrediënt bij gebak en de wortel bij kruidenbitter; als extract in de natuurgeneeskunde...
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051912
Hyssop is een heesterachtig kruid, waarvan de blaadjes, zowel vers als gedroogd, worden gebruikt in diverse gerechten. Tijdens de uitbundige bloei vanaf half juli bezoeken diverse insecten deze leuke plant graag.Ook als sierplant zeer geschikt. Meerjarig, hoogte ±50 cm. Zaaien in april- uni, plantaf..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051913
April tot juli op zaaibed of in regeltjes; iets uitdunnen of verspenen, nadien buiten of in bloempotten uitplanten. Vers blad en jonge scheuten in salades. Als thee (getrokken van blad en bloemen) tegen keelontsteking.ProductkenmerkenAls thee te gebruiken tegen keelontstekingGebruik het verse blad i..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051914
Vanaf half maart tot begin juni op regeltjes; in de regel eventueel iets uitdunnen. Kamillethee wordt gemaakt van gedroogde, half geopende bloemknoppen en werkt tegen slapeloosheid en maagkrampen.ProductkenmerkenWordt veelal medicinaal gebruiktHeeft een zuivere en koortswerende werkingKamille is een..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051915
Een donkere platte kervel. Traagschietend. Vooral tijdens de warme maanden is eenstandplaats in de schaduw aan te bevelen.Zaaien: Vanaf maart elke maand een rijtje zaaien tot augustus.Oogst: Het laatste zaaisel kan tot in het voorjaar worden gesneden...
€ 0,90
Excl. BTW:€ 0,83
Artikel Nr.: 1051916
Een andere naam voor komkommerkruid is borage of bernagie. Het komkommerachtig smakende blad wordt gebruikt in rauwkost of gestoofd, het werkt kalmerend. De bloempjes zijn eetbaar en worden wel gebruikt als garnering, ook versuikerd.Komkommerkruid is een eenjarig kruid. Zaaien vanaf het voorjaar op ..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051918
Koriander is een sterk geurend kruid. Zowel de jonge blaadjes als de zaden worden gebruikt. De sterk geurende zaden van de Koriander oogsten als ze bruin worden, meestal in september. Het zaad goed nadrogen. Gebruik in diverse gerechten en gebak.Voor bladgebruik vanaf april om de paar weken een rijt..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051919
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Verse blaadjes zijn heerlijk bij vleesgerechten en sauzen. Gedroogde blaadjes voor muntthee.ProductkenmerkenGebruik de bladeren voor een verse munttheeGeschikt voor vleesgerechten en sauzen..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051920
Lavas is ookwel bekend als de 'maggiplant', gebruik onder andere in soep. Lavas kan enige schaduw goed verdragen.Lavas is een meerjarig kruid. Hoogte tot ruim 2 meter. Zaaien van maart tot juni, bij voorkeur op een vochtige plek. Later uitdunnen of overplanten op 60 cm afstand...
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051921
Lavendel is een sterk geurend, struikachtig kruid. De blaadjes worden gebruikt in de thee, de gedroogde bloemen tegen insecten in huis, de olie uit de bladeren en bloemen o.a. in zeep.Hoogte 50 cm. Heeft nachtkou nodig voor de kieming, die lang kan duren. In een bakje zaaien onder glas in februari-a..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051922
In het late najaar of vroege voorjaar direct op een schaduwrijke plaats; toedekken met bladeren. Gebruik: bij de bereiding van bowl (de duitse Mai-Trank) en in de natuurgeneeskunde als een thee voor o.a. maagkrampen.ProductkenmerkenWordt als thee ingenomen tegen maagkrampenMooie overblijvende plante..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051923
Vanaf half maart tot begin juni in regeltjes; na de opkomst de plantjes in de regel iets uitdunnen. Om te conserveren (drogen of invriezen) vóór de bloei snijden. Het aroma is dan het sterkst!ProductkenmerkenMajoraan wordt ook wel Marjolein genoemdEen echte Mediteraanse aanbidder met bijzondere smaa..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051924
Wilde marjolein wordt ook wel oregano of wilde majoraan genoemd. Vormt laagblijvende pollen, waarvan de stengeltoppen worden gebruikt in diverse gerechten.Wilde marjolein is een eerjarig kruid. De Wilde marjolein wordt ongeveer 40 cm hoog. Tijdens de prachtige bloei in de zomer vormt de Marjolein ee..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051926
Vanaf half maart tot begin juni in regeltjes en in de regel eventueel iets uitdunnen. Gebruik: De jonge blaadjes in salades, de hele zaden voor de inmaak, gemalen zaden bij vlees- en visgerechten, sauzen.ProductkenmerkenGebruik de jonge blaadjes in saladesHele zaden worden gebruikt voor het inmakenG..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051927
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Verse blaadjes zijn heerlijk bij vleesgerechten en sauzen. Gedroogde blaadjes voor een muntthee.ProductkenmerkenEen overblijvende muntsoort met pepermuntsmaakDe smaak is verrukkelijk in tal..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051930
De blaadjes van de  Pimpernel smaken enigszins naar komkommer en worden gebruikt bij salades en sauzen. Vormt eerst een rozet, later vele bloemstengels.Dit soort wordt ongeveer 30 cm hoog, tijdens de bloei 60 cm. Zaaien in april tot juni, verplanten of uitdunnen op 30 x 30 cm...
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051931
Rozemarijn heeft een heerlijk geurende, altijd groene struik voor een beschutte plaats. Veelzijdig keukenkruid, van soep via vlees tot brood en kruidenboter. In strenge winters de plant goed afdekken. Bij regelmatig knippen blijft de struik in vorm...
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051932
Salie is een keuken- en heelkruid. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt. Goed tegen keelpijn en bekend als slaapmiddel (saliemelk).Salie wordt ongeveer 50 cm hoog. Bloeit vanaf het tweede jaar en trekt dan veel insecten aan. Meerjarig gebruik is mogelijk, maar het is beter om e..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051934
April-juni op zaaibed in de vollegrond en na verspenen uitplantenof direct in regels zaaien en uitdunnen. Als thee wordthet een antidepressieve werking toegeschreven, als extract zouhet een ontstekingsremmende werking hebben.ProductkenmerkenAls thee wordt er een anti depressieve werking aan toegesch..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 2815542
Vanaf februari in een zaaibakje bij 20°C of later buiten onderglas; na verspenen, vanaf medio mei verplanten. Is afkomstiguit Zuid-Amerika, waar de oorspronkelijke bevolking dit aleeuwenlang gebruikte als natuurlijke zoetstof voor bijv. thee.ProductkenmerkenIs een meerjarige plantOok honingplant gen..
€ 2,93
Excl. BTW:€ 2,68
Artikel Nr.: 1051938
Meerjarig, hoogte 20 cm. Zaaien in maart of april onder glas en uitplanten in mei. Eventueel in de volle grond zaaien in de loop van april of in augustus. Een plantverband van 30 x 15 cm als norm hanteren. Bloeit in het tweede jaar in het begin van de zomer. Geoogst worden de stengeltoppen met blaad..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051939
April-mei buiten op een zaaibed; in juni een keer verspenen en in de herfst op de bestemde plaats uitplanten. Gebruik: de wortel voor de bereiding van extracten in de natuurgeneeskunde. Bekend is de werking tegen nervositeit.ProductkenmerkenBekend van de werking tegen nervositeitGebruik de wortel vo..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051940
Het blad van de Venkel wordt gebruikt in rauwkost en soep, de zaden o.a. voor thee. In het eerste jaar treedt wel bloei op, maar meestal te laat om nog rijp zaad te leveren. In het tweede jaar verschijnen in de loop van oktober en deels november rijpe zaden.Venkel is een meerjarig kruid, hoogte tijd..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051941
Waterkers vormt uitlopers die dicht bij de grond blijven, groeit zelfs onder water. De blaadjes worden rauw gegeten.Zaaien van maart tot juli op een vochtige plaats in de tuin of aan de waterkant. Plantafstand ongeveer 10 à 15 cm. Een- tot meerjarig...
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051942
De bladeren van de Wijnruit worden onder andere in soepen gebruikt. Het heesterachtige gewas verspreidt een sterke geur, die katten tegenstaat. Niet gebruiken bij zwangerschap. Wijnruit is een meerjarig kruid, hoogte 60 cm. Zaaien van april tot juli en uitplanten tot september op 35 x 35 cm, bloeit ..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Artikel Nr.: 1051943
De jonge blaadjes van de Tuinzuring worden in salades en soepen verwerkt. Kan reeds vroeg in het voorjaar worden gesneden. Eveneens in de herfst, wanneer na de zaadzetting in de zomer het gewas opnieuw begint te groeien.Tuinzuring is een meerjarig kruid, hoogte tijdens de bloei tot 60 cm. Zaaien maa..
€ 1,30
Excl. BTW:€ 1,20
Weergeven 1 t/m 42 van in totaal 42
Cookie & Privacy melding

Wij gebruiken Cookies voor een goede werking van de website. Bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met onze privacy regels en accepteert u de cookies.